Kunststof bolzeef - Alles over melkkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunststof bolzeef

Overige producten

Bij het verwerken van melkkefir, is het belangrijk om contact tussen de kefirkorrels en onbehandelde metalen oppervlakken te voorkomen. Reden is dat er door de combinatie van een zurige oplossing - wat de kefirkorrel en drank toch is - en een metaal, een elektrische lading ontstaat. Deze is op den duur van negatieve invloed op de gezondheid van de kefirkorrels; de symbiose wordt er namelijk door aangetast. De soort metaal kan nog verschil maken (legeringen van zogenaamd RVS kunnen variƫren qua samenstelling), maar u kunt het risico beter helemaal vermijden. In het beste geval werkt uw kefir, maar niet optimaal. Als u geen vergelijkingsmateriaal heeft, kunt u zelfs denken dat hij het prima doet. Daar waar wij en anderen bijvoorbeeld dezelfde kefir af zouden keuren.

Nu zijn plastic pollepels, lepeltjes e.d. geen probleem om te vinden, maar met zeven heb je dat des te meer. Simpelweg doordat ze nauwelijks te verkrijgen zijn. Op de Tips
pagina vind u wat nuttige tips om met eenvoudige huis- tuin en keukenmiddeltjes toch te kunnen zeven, zonder contact met metaal. Ook een paar adressen vind u daar terug, die wellicht bij u in de buurt zijn. Tot slot kunt u bij ons ook 100% kunststof bolzeven bestellen, met een diameter van 18 cm. Daarmee geschikt voor zowel de verwerking van waterkefir als melkkefir. Hieronder een foto van onze zeven.

Let er s.v.p. op dat kunststof bolzeven echt heel lastig te verkrijgen zijn! Bijna in alle gevallen zijn ze in de winkelschappen vervangen door RVS-exemplaren, vanwege de simpele reden dat deze veel sterker zijn. Mocht u dus kefir willen bestellen, zorg dan tegelijk voor een kunststof bolzeef, want velen zijn u voorgegaan en waren genoodzaakt om achteraf toch nog een zeef er bij te moeten bestellen. Wat natuurlijk lastig en onnodig duur is, i.v.m. de verzendkosten.
Deze zeef
is bij uitstek geschikt voor melkkefir en kunt u via onze webshop bestellen (zie ook foto linksonder).

Zie ook pagina Tips & Trucs
voor praktische zeventips en overige adressen waar u kunststof zeven kunt verkrijgen. Wellicht bij u in de buurt.

Kunststof bolzeef, met diameter van 18 cm.


Een trechterzeef die op sommige plaatsen bij de Hema verkrijgbaar is. Let wel dat u met zo'n zeef wel meer geduld moet hebben voordat alles is doorgelopen.

 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Bekijk statistieken