Verhoudingen - Alles over melkkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verhoudingen

Melkkefir > Tips

De verhoudingen die wij hier weergeven zijn gebaseerd op een verwerkingsduur van precies één dag. Doorsnee genomen moet u denken aan een verhouding van ongeveer 1 deel kefirkorrels op 8 delen melk. Hieronder ziet u een tabel met gewichten kefir en melk, o.b.v. de verschillende verhoudingen.
Welke verhouding u aanhoud heeft te maken met twee factoren:

  • Uw persoonlijke voorkeur

  • De temperatuur


Bij de temperatuur moet u er ook bij stil staan de nachttemperatuur ook invloed heeft. Zo koelt het in de winter meer en landuriger af, dan in de zomer. Dat vertaalt zich naar een andere verhouding. Vuistregel is: des te warmer het is, des te meer melk u gebruikt.

 

Verhouding kefir op melk (in grammen)

Gewicht kefir

1 op 7

1 op 8

1 op 9

1 op 10

1 op 11

1 op 12

15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
105
110
115
120
125
130
135
140
145
150
155
160
165
170
175
180
185
190
195
200

105
140
175
210
245
280
315
350
385
420
455
490
525
560
595
630
665
700
735
770
805
840
875
910
945
980
1015
1050
1085
1120
1155
1190
1225
1260
1295
1330
1365
1400

120
160
200
240
280
320
360
400
440
480
520
560
600
640
680
720
760
800
840
880
920
960
1000
1040
1080
1120
1160
1200
1240
1280
1320
1360
1400
1440
1480
1520
1560
1600

135
180
225
270
315
360
405
450
495
540
585
630
675
720
765
810
855
900
945
990
1035
1080
1125
1170
1215
1260
1305
1350
1395
1440
1485
1530
1575
1620
1665
1710
1755
1800

150
200
250
300
350
400
450
500
550
600
650
700
750
800
850
900
950
1000
1050
1100
1150
1200
1250
1300
1350
1400
1450
1500
1550
1600
1650
1700
1750
1800
1850
1900
1950
2000

165
220
275
330
385
440
495
550
605
660
715
770
825
880
935
990
1045
1100
1155
1210
1265
1320
1375
1430
1485
1540
1595
1650
1705
1760
1815
1870
1925
1980
2035
2090
2145
2200

180
240
300
360
420
480
540
600
660
720
780
840
900
960
1020
1080
1140
1200
1260
1320
1380
1440
1500
1560
1620
1680
1740
1800
1860
1920
1980
2040
2100
2160
2220
2280
2340
2400

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Bekijk statistieken